GRUPIŲ MAITINIMAS/DEGUSTACIJOS

Example Of About Us Page

Kėdainiai įsikūrę pačiame Lietuvos centre, šalia pagrindinių kelių ir turi vieną iš nedaugelio senamiesčių Lietuvoje, kuris vis labiau atrandamas Lietuvos bei užsienio turistų. Restoranas ir viešbutis “Grėjaus namas” dėl savo škotiško veido, autentiškų XVIII a. rūsių, tapytų skliautų bei pastangų perteikti  senovinę Kėdainių miesto dvasią yra dažnai įtraukiamas į turistinių grupių maršrutus, kaip turistinis ir maitinimo objektas. Čia grupių vadovai supažindinami su kadaise Kėdainiuose gyvenusių škotų bendruomenės vaidmeniu miesto gyvenime. Net ir dabar “Grėjaus namas” rūsiuose galima įžvelgti čia XVIII a. kilusio gaisro požymių, kurio metu sudegė škoto Jokūbo Grėjaus sukauptos atsargos.

Apgyvendinimas:
32 jaukūs ir modernūs viešbučio kambariai kviečia apsistoti net ir didžiausią grupę svečių.

Ekskursijos:
Esant pageidavimui galime suorganizuoti individualias ekskursijas Kėdainių senamiestyje ir apylinkėse.

Maitinimas
Restoranas “Grėjaus namas” organizuoja turistinių grupių maitinimą ir siūlo susipažinti su miesto istorija bei tuo pačiu metu papietauti autentiškoje restorano aplinkoje.

Organizuojamos degustacijos:

Nacionalinis škotų patiekalas “Hagis”
Pagal senovinį radvilų receptą gaminamas “Radvilų troškinys”
Mūsų populiariausi ir abejingų nepaliekantys – Agurkų ledai.

Hagis

Hagis yra tradicinis škotų patiekalas, apie kurį tūlam svečiui škotas paporintų, kad tai yra ne kas kita, o mitinė būtybė, mikliakojis gyvūnėlis, sunkiai sumedžiojamas dėl savo neišpasakyto gudrumo. Iš tiesų, hagis yra maltomis kepenėlėmis, plaučiais ir širdimi prikimštas avies skrandis. Tačiau būtent šiam įmantriam patiekalui Bernsas yra parašęs odę (To a Haggis), kurios atlikimas ir yra vakaro kulminacija.

Hagis užgeriamas škotišku viskiu, kuris su hagiu burnoje pasakiškai dera. Viskio aštrumą gesina hagio švelnumas. O pastarojo prislopintą aromatą, viskis paryškina, iškeldamas į pirmą planą. Gražiai sutaria ir abiejų antrinis saldumas. Būtina išankstinė rezervacija.

Radvilų troškinys

Radvilų troškinys – pagal autentišką receptą pagaminto jautienos troškinio jau turėjo galimybę paragauti Kėdainiečiai ir miesto svečiai.

Turistinėms grupėms siūlomos 4 atskiros erdvės priimti svečius, tai tapyta skliautinė salė, autentiškos rūsio erdvės, uždaras lauko kiemelis, naujoji moderni salė.

Agurkų ledai

Ledai yra bene populiariausias klasikinis visų laikų desertas. Niekas nenuginčys, kad ir agurkas – labai paplitusi daržovė. Iš pirmo žvilgsnio gan netikėta naudoti agurką desertui, ypač – ledams, tačiau eksperimentai pasiteisino. Iš kokybiškos šviežios grietinėlės tradiciškai gaminamus ledus buvo sumanyta pagardinti šaltyje džiovintų agurkų milteliais. Šis ingredientas ir suteikė netikėtą skonio efektą.